Vols treballar amb nosaltres?

Habitatges al carrer Joaquim Valls

Habitatges al carrer Joaquim Valls

Barcelona

Localització
Barcelona
Data de finalització
2023
Superfície construïda
2.600 m2
Nombre d'habitatges
18
Equip de projecte
Yaiza Bauzá, Francesc Oller, Anaïs Palacio, Adrianna Mas, Marcos Murillo.
Direcció d’execució
CBA – Arquitectes tècnics
Estructura
Static ingenieria
Instal·lacions
TDI enginyers
Fotografia
Del Rio Bani

L'edifici està situat a una cantonada entre dos carrers de natura molt diferent: D'una banda, el carrer de Pablo Iglesias té l'amplada d'una avinguda; d'altra banda, el carrer de Joaquim Valls és un carrer estret del traçat històric del barri. El volum estableix un diàleg amb el seu entorn, basat en el disseny esglaonat, alineat amb l'altura de la dels edificis del carrer Pablo Iglesias i l'altura permesa al carrer Joaquim Valls. Generant terrasses amb vistes privilegiades sobre la ciutat.

A més, les grans obertures incorporen diverses capes per abordar el control solar, la privacitat, l'acústica, la regulació tèrmica i les funcions visuals. Mitjançant una solució arquitectònica singular, es tenen en compte minuciosament tots els aspectes de funcionalitat i comoditat per a l'usuari dotant de llum natural la majoria dels espais i transmetre als habitants la màxima calidesa i confort.

El projecte ha estat concebut sota paràmetres de sostenibilitat i estalvi energètic, millorant el comportament tèrmic i acústic de l'envolvent a través de sistemes d'aillament i l'ús de vidres amb baix emissiu. Tant la climatització com la producció d'Aigua Calenta Sanitària es realitzen mitjançant equips aerotèrmics d'alta eficiència.