Vols treballar amb nosaltres?

Jardins Margaret Michaelis

Jardins Margaret Michaelis

Vallcarca i els Penitents

Localització
Vallcarca i els Penitents
Client
BIMSA
Superfície urbanitzada
3.500 m2
Equip de projecte
Yaiza Bauzá, Anaïs Palacio, Maite Inchausti, Carlos Alcázar, Simó Sabater.
Estructura
Static ingenieria
Instal·lacions
M7 enginyers

L'objectiu principal del projecte és la recuperació i l'obertura d'un espai qualificat com a parc urbà, anteriorment tancat. L'estratègia projectual comença amb la conseqüent definició de la topografia del solar en diferents plataformes, per tal d'ubicar i afavorir la multiplicitat d'usos.

El disseny es centra en el carrer d’Anna Piferrer com a eix principal, adaptant-se a la topografia mitjançant la creació de tres plataformes accessibles a peu pla. Aquestes plataformes no només faciliten l'accés sinó que també actuen com a nexe entre diferents zones del barri i fomenten la integració amb els teixits urbans existents.
Cada plataforma és única, adaptada a les necessitats i activitats específiques, variant en densitat vegetal, usos i morfologia. Des de la plataforma més baixa, amb un dens arbrat que continua la vegetació boscosa existent, la plataforma intermitja amb caràcter lúdic on s’implanten jocs infantils i una pista de petanca, fins a la més alta, que ofereix una esplanada versàtil amb una grada superior com a punt focal panoràmic. A més, s'integren murs vegetals i talussos per crear transicions suaus entre les zones, fomentant la interacció i enriquint l'espai com a àrea naturalitzada i recreativa.