Vols treballar amb nosaltres?

Tanatori de Viladecans

Tanatori de Viladecans

Viladecans, Baix Llobregat

Localització
Viladecans, Baix Llobregat
Data de finalització
2014
Superfície construïda
1.848 m2
Superfície urbanitzada
4.514 m2
Equip de projecte
Francesc Oller, Marc Rabassa, Andrés Ferrer, Fernando Cabanillas, Franc Bardera, Claudia García-Nieto.
Direcció d’execució
CBA – Arquitectes tècnics
Estructura
Static ingenieria
Instal·lacions
JSS associats

El projecte té com objecte la construcció del Tanatori de Viladecans, així com la urbanització de l’espai públic al voltant de la plaça del cementiri, i del vials perimetrals a l’edifici, que connecten amb la carretera comarcal C-245.

L’edifici es col·loca contra el terreny, permetent que la gran làmina de formigó que cobreix l'edifici esdevingui la prolongació natural de l'esplanada del cementiri. En el punt on la coberta es plega, l'esplanada convertida en plaça finalitza en un mirador sobre el Delta del Llobregat.

En plegar-se, la coberta es transforma en la façana de l'edifici. Un joc parametritzat de perforacions dóna intimitat i protecció l’interior, a la vegada que dota la façana d'una lleugeresa inusitada. Aquesta esdevé un filtre visual, que permet resoldre d’una banda la necessitat d’intimitat i discreció envers l’espai exterior, i de l’altra, l’espai públic que es situa al davant del tanatori, nus d’entrada al municipi i un dels llocs més transitats de Viladecans. La potència inherent a l’element facilitarà que l’edifici es converteixi en un dels referents visuals de la ciutat.